Sponsorwerving

Zo pak je het aan

Sponsorwerving

Zo pak je het aan

HOE WERF JE SPONSORS?

Zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kinderkanker. Daar ga je voor! KiKa is een geweldig doel dat iedereen aanspreekt. Sponsors zoeken gaat daarom makkelijker dan je denkt! Geen ervaring met sponsorwerving of nog zoekende naar een leuke sponsoractie? Geen zorgen, wij helpen je!

Elke deelnemer heeft een persoonlijke sponsorpagina. Met deze pagina is het heel gemakkelijk om te sponsorwerven voor KiKa! Klik op onderstaande button om meer te lezen hoe je de pagina het beste kan inzetten.

Zet je sponsorpagina optimaal in

Maak gebruik van social media

Tools & downloads

Voorbeelden sponsoracties

Statiegeldzuil
Vraag aan de plaatselijke supermarkt of je een statiegeldzuil mag neerzetten op de plek waar mensen hun statiegeldflessen inleveren. Dit kan in een korte tijd een heleboel geld opleveren voor jouw sponsorteller! Download de statiegeldzuilposter zodat het duidelijk is waar de statiegeldbonnetjes naartoe gaan. Heb je vragen? Mail naar schaatsvoorkika@kika.nl.
Logo op pak bedrukken
''Verkoop'' ruimte op jouw schaatspak! In ruil voor een mooie sponsoring van een bedrijf, krijgen zij met hun logo een plekje op jouw pak. Je kunt vaste bedragen vragen voor een kleine, middel of grote plek óf je kunt het bedrijf vrij laten in de sponsoring. Ook kun je je per rondje, kilometer of 5 kilometer laten sponsoren.
Tip: vraag of de drukker jou ook wil sponsoren door korting te bieden op het laten drukken van de logo's. 
Verkoop de KiKa Stol
Met Pasen en Kerst kun je de KiKa Stol verkopen voor jouw sponsorteller. De helft van het aankoopbedrag gaat direct naar jouw sponsorteller, de andere helft wordt gebruikt voor het inkopen en verpakken van de stol. Zodra de actie van start gaat ontvang je van ons een mail om je aan te melden.
Verkoop een borrelpakket
Stel een mooi borrelpakket samen en verkoop deze voor jouw sponsorteller. Maak er een sport van om de inkoop van het pakket zo laag mogelijk te houden! Vraag jouw lokale slijter of kaasboer om je te helpen een mooi pakket samen te stellen! 
Sportief evenement
Kies een sport die je leuk vindt en organiseer daar een evenement omheen. Stippel bijvoorbeeld een mooie wandelroute uit en vraag om een bijdrage om deel te nemen aan de wandeling. 
Organiseer een pubquiz
Vraag een café bij jou in de buurt of je een pubquiz mag organiseren. Laat de teams inschrijfgeld betalen, de opbrengst is voor jouw sponsorteller. Tip: probeer wat leuke items te regelen en verkoop tijdens de pubquiz lootjes waarmee die items verloot worden. Als de sfeer er goed in zit is dit gegarandeerd een succes!

Heb je nog meer tips nodig voor het sponsorwerven?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen