Sponsortips voor thuis!

Samen maken we er wat van, ook in deze lastige corona-tijden. Daarom hier een aantal sponsortips voor acties die je vanuit huis kan doen of op 1,5 meter afstand.


P.S. Vind je het lastig om een sponsoroproep te plaatsen op social media? Gebruik het voorbeeldbericht dat wij hier speciaal voor hebben opgesteld.

Voorbeeldbericht social media

Vind je het lastig om in deze tijden aandacht te vragen voor jouw sponsoractie? Dat hoeft niet! Want de strijd tegen kinderkanker gaat gewoon door. Dit voorbeeldbericht laat dat zien. Kopieer en plak deze gerust voor jouw social media oproep!

Voorbeeldbericht:

In deze bizarre en moeilijke tijden denk ik aan alle kinderen die vechten tegen kanker. Kanker gaat namelijk niet in quarantaine.. Daarom blijf ik me ook nu inzetten voor KiKa!
Leg hierna je actie uit en vergeet de link naar je pagina niet te delen!

Geef een home workout

Geef een online home workout of buiten in het park op 1,5 meter afstand, zo blijven jij en je vrienden in shape. Live of vooraf opgenomen, aan jou de keuze. Doe je schaatsoefeningen, een skeelerrondje of een HIT training, alles kan.
Lees meer

Geef een home work out

Bekijk hier een voorbeeld van een YouTube kanaal met home workouts opgezet door een sportschool. Op YouTube kan je talloze voorbeelden vinden!

HOE WERKT HET?
De home workout kan je vooraf opnemen en plaatsen op jouw YouTube kanaal. De video zet je op 'verbergen'. Op die manier kunnen alleen mensen die jij de videolink hebt gestuurd de workout bekijken. Plaats een oproep op social media en bericht jouw vrienden en collega's over jouw actie. Je stuurt ze de link zodra de donatie voor KiKa binnen is!

Een LIVE home workout geven? Nog leuker! Je kan dit doen met behulp van YouTube live of meeting programma's als Zoom of Go to Meeting. Hoe YouTube Live werkt, wordt stap voor stap in dit filmpje uiteglegd. Tip: Download hier software om je video op YouTube te streamen.

GEBRUIK JOUW SPONSORPAGINA!
Je hebt om deze actie goed te laten slagen natuurlijk een mailadres of telefoonnummer van de sponsor nodig om de video-link te versturen. Stel daarom een 'nieuwe beloning' in op jouw persoonlijke sponsorpagina voor je home workout actie. Je vindt deze onderaan je pagina. Zo komt het geld én direct op jouw sponsorteller én jij hebt alle benodigde informatie!

🧡 Verwerk iets KiKa-oranjes in de workout
📲 Deel de foto/video, tag @schaatsvoorkika op Instagram en of facebook en laat zien hoe jij je inzet
👉 www.instagram.com/schaatsvoorkika
#schaatsvoorkika

Laat zien dat jij doorgaat

Maak een video die laat zien hoe jij ook in deze tijd gewoon doorgaat met het trainen voor Schaats voor KiKa. En dit is meteen een goed moment om jouw sponsorpagina nog een keer te delen. Wie weet levert dit weer mooie donaties op.
Lees meer

Persoonlijke peptalk geven

Voor nu is het mogelijk om naar buiten te gaan, maar houd je natuurlijk wel aan de adviezen van het RIVM. Dat betekent dat je lekker je kilometers kan blijven maken. Maar je kan er ook aan denken om een krachttraining vanuit huis te doen!

ZET JE TRAINING ONLINE!
Meer dan ooit zijn mensen online. Spring daarop in en leg je training vast middels een video. Plaats de video op social media en deel je persoonlijke profielpagina. Check onze voorbeeldberichten voor social media bovenaan de pagina hoe jij je berichtje kan insteken.

HOE MAAK JE EEN VIDEO?
Begrijpelijk als daar niet je kennis ligt en daarom een paar handige tips voor je op een rijtje:
- Voor Apple gebruikers is iMovie de ideale manier. Lees hier hoe je dat aanpakt!
- Voor Android gebruikers raden wij de app Quik aan.

Verkopen maar!

Ruim de zolder op en verkoop spullen die je niet meer gebruikt. Je kan ook zelf iets maken. De temperaturen lopen op en het verkopen van (zelfgemaakte) ijsjes is een leuk bruggetje naar Schaats voor KiKa!

Lees meer

Verkopen maar!

Kies iets uit waar je makkelijk aan kunt komen en wat je zelf ook leuk vindt om te verkopen. Je kunt ook vragen of lokale ondernemers jou willen helpen. Misschien wil de lokale ijssalon wel een ‘special’ verkopen of kun je een dagje helpen in ruil voor een deel van de opbrengst. Of misschien vinden jouw kinderen, nichtjes of neefjes het leuk om jou te helpen deze zomer. Samen kunnen jullie een leuke actie opzetten voor weer een mooie donatie op jouw sponsorteller!


Persoonlijke peptalk geven

Voor de echte motivational speakers: geef een peptalk aan vrienden/familie die in deze tijd wel een verkwikkende en energiegevende peptalk kunnen gebruiken.

Lees meer

Deze Corona tijd kan best uitdagend zijn. Dus geef een motiverende peptalk aan de mensen in jouw omgeving die dat goed kunnen gebruiken. In ruil voor een donatie op jouw sponsorteller natuurlijk. Via Whatsapp, Facetime of gewoon over de telefoon kan je ze een hart onder de riem steken én geld ophalen voor KiKa!

GEBRUIK JOUW SPONSORPAGINA!
Je hebt om deze actie goed te laten slagen natuurlijk een mailadres of telefoonnummer van de sponsor nodig om de video-link te versturen. Stel daarom een 'nieuwe beloning' in op jouw persoonlijke sponsorpagina voor je peptalk actie. Je vindt deze onderaan je pagina. Zo komt het geld én direct op jouw sponsorteller én jij hebt alle benodigde informatie!

Organiseer een pubquiz

Een gezellige avond met vrienden, familie of collega’s. Maar natuurlijk wel op afstand.. Dus: online! Tover jezelf om tot quizmaster, regel leuke prijzen en organiseer een online pubquiz.

Lees meer


ZELF EEN PUBQUIZ ORGANISEREN
Online een pubquiz oganiseren kan gemakkelijk met een meeting tool, zoals ZoomGo to Meeting of Kahoot. Zo kan je mooi je presentatie met vragen showen en kunnen de deelnemers hun antwoorden doorgeven via de chatfunctie of ze houden een papiertje omhoog voor de camera. Je kan de pubquiz zelf maken, maar voor 3 tientjes kan je deze ook hier aanschaffen. Dat wordt een gezellige avond én een mooi bedrag voor KiKa! Kijk of je leuke prijzen kunt regelen. Dan wil vast iedereen meedoen (en winnen).

GEBRUIK JOUW SPONSORPAGINA!
Om deze actie goed te laten slagen, heb je natuurlijk een mailadres of telefoonnummer van de sponsor nodig om de video-link te versturen. Stel daarom een nieuwe beloning' in op jouw persoonlijke sponsorpagina voor je pubquiz actie. Je vindt deze onderaan je pagina. Zo komt het geld én direct op jouw sponsorteller én jij hebt alle benodigde informatie!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen