Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Alternatieve    
Elfstedentocht voor KiKa

Het is 's ochtendsvroeg, pikdonker en jij staat met circa 100 teamgenoten in KiKa schaatspak aan de start van de Alternatieve Elfstedentocht op vrijdag 26 januari 2024. 100km of 200km, jullie gaan het doen! Niet alleen voor jezelf maar ook voor kinderen met kanker. Dit gaat een onvergetelijke, prachtige en waarschijnlijk ook emotionele ervaring worden die je nooit meer zult vergeten! Sluit jij ook bij Team KiKa aan?

Wat is inbegrepen bij deelname?

 • Officieel startbewijs voor de AEW 
 • Schaats voor KiKa schaatsbroek, - jas en muts
 • Gezellige deelnemersbijeenkomsten en clinics
 • (mentale) Support voor en tijdens het evenement.
 • Schaats voor KiKa medaille

Het allerbelangrijkste: een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker om de genezingskans te verhogen naar 100%.

Dit regel jij

 • Betaal € 75 (100 km) of € 95 (200 km) inschrijfgeld
 • Nog geen AEW lid? Lidmaatschap AEW is € 30
 • Haal minimaal € 500 sponsorgeld op per persoon


Als deelnemer (en als supporter) kom je op eigen gelegenheid naar de Weissensee. De Weissensee ligt bij het dorp Techendorf. Reis per auto, bus, trein of vliegtuig naar de Weissensee. Het is mogelijk om met andere Schaats voor KiKa deelnemers te carpoolen naar Oostenrijk. 

Lees meer over reis & verblijf

Veelgestelde vragen

Is er een minimaal sponsorbedrag?
Om deel te kunnen nemen aan Schaats voor KiKa dien je per persoon uiterlijk 31 december 2023 minimaal € 500 sponsorgeld op de teller te hebben staan. Wanneer dit niet het geval is, is het helaas niet mogelijk om aan te sluiten bij het programma in Oostenrijk.
Uit welke afstanden kan ik kiezen?
Je kunt kiezen uit de 100 km of 200 km toer/prestatietocht van de AEW, maar jij schaatst het aantal kilometers dat jij voor ogen hebt. Of dat nu 5,  175 of 199 km is. Of alles ertussen in. Haal je de afstand niet? Geen probleem. Jij schaatst voor KiKa en hebt straks de Schaats voor KiKa medaille dubbel en dwars verdiend.
Hoe zit het met een lidmaatschap van de AEW?
De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) wordt georganiseerd door Stichting Wintersporten. Om mee te kunnen doen aan de tocht moet je lid zijn. Kosten hiervoor zijn € 30,00* voor een lidmaatschapsjaar. Bij het aanmelden voor de toertocht kun je kiezen om je lidmaatschap aan te schaffen. Vanuit KiKa regelen wij dit verder voor je.

Het lidmaatschapsjaar van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee loopt van 1 april tot en met 31 maart. In die periode ontvang je ook drie keer het Marathon Magazine.

Na jouw deelname aan Schaats voor KiKa - Alternatieve Elfstedentocht Weissensee wordt het lidmaatschap automatisch voor je stopgezet.

*O.v.v. eventuele prijsstijgingen vanuit de organisatie AEW.
Is er een minimum leeftijd om mee te doen?
De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee hanteert het volgende regelement: jongeren t/m 16 jaar mogen de AEW schaatsen en betalen geen inschrijfgeld. Ze mogen starten maar ontvangen het Magazine van de AEW niet. Onder de 16 meedoen mag, maar wel met een begeleider.
Hoe ziet het programma in Oostenrijk eruit?
Woensdag 24 januari
 • Aankomst in je accommodatie
 • Welkom door KiKa & ontvangst startnummer

Donderdag 25 januari
 • Vrij schaatsen
 • Fotomoment
 • Rijdersbijeenkomst

Vrijdag 26 januari
 • 100 of 200km toer/prestatietocht
 • Blarenbal

Zaterdag 27 januari
 • Op eigen gelegenheid naar huis
Waarom voor KiKa schaatsen?
Elke 3 dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker. Daar maken wij ons hard voor, samen met jou. Schaats daarom de Alternatieve Elfstedentocht voor KiKa. Met Team KiKa beleef je een fantastische schaatservaring op de Weissensee in Oostenrijk. Samen schaatsen we kinderkanker de wereld uit!

Lees hier meer over KiKa. 
Staat jouw vraag er niet tussen?

Alles weten over
Schaats voor KiKa?

Vraag nu de brochure aan!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen