Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar schaatsvoorkika@kika.nl en wij helpen je graag!


Inschrijving

Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat Team Schaats voor KiKa dit wel kan. Neem gerust contact op via schaatsvoorkika@kika.nl of 020-3458535.
Ik wil wel meedoen, maar ik weet niet of ik 100KM wel red
KiKa verzorgt jouw inschrijving bij de 100km of 200km toertocht van de AEW. Haal je de afstand niet. Geen probleem. Jij Schaatst voor KiKa en hebt straks de KiKa medaille dubbel en dwars verdiend.

Voorbereiding

Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Afhankelijk van de afstand die je schaatst en jouw ervaring en fitheid, moet je op tijd beginnen met de voorbereiding. In oktober 2019 gaan de meeste schaatsbanen weer open, probeer voor die tijd al een goede conditie op te bouwen door bijvoorbeeld te fietsen of te skeeleren.
Wat moet ik meenemen tijdens Schaats voor KiKa?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. Je schaatsen en goede kleding voor alle weersomstandigheden zijn het allerbelangrijkste!
Hoe kom ik bij de Weissensee?
Alle deelnemers komen op eigen gelegenheid naar de Weissensee en regelen verblijf zelf.  Bekijk hier op de website van de AEW meer informatie over het regelen van je reis en verblijf.

Sponsoring

Waarom betaalt een sponsor €0,50 transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Schaats voor KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Schaats voor KiKa sponsort, ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Schaats voor KiKa naar toe?
De opbrengst van Schaats voor KiKa gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. Alle opbrengsten zijn bestemd voor onderzoek naar kinderkanker. Dit onderzoek vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling.
Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na Schaats voor KiKa.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Wat is de band met de Alternatieve Elfstedentocht (AEW) ?
Vanaf Schaats voor KiKa 2020 werkt het evenement samen met de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW). De organisatie van Schaats voor KiKa regelt officiële startbewijzen van de AEW voor al haar deelnemers. Door aan te sluiten bij een bestaand evenement met bestaande faciliteiten worden de kosten teruggedrongen en blijft er meer geld over voor het werk van KiKa.

Je aanmelding en betaling van inschrijfgeld bij Schaats voor KiKa bevat het startbewijs en je lidmaatschap van de AEW.  Lees hier meer over de AEW.

Bij jouw deelname gelden de Algemene Voorwaarden van de AEW. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen