VEELGESTELDE VRAGEN

DE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar schaatsvoorkika@kika.nl, wij helpen je graag verder!

Schaats voor KiKa en Corona

Schaats voor KiKa en Corona
Helaas kon de afgelopen editie (2022) niet doorgaan. Natuurlijk gaan wij ervan uit dat we in 2023 weer met elkaar naar de Weissensee gaan. Mocht Corona toch weer de kop opsteken, dan zullen wij ons houden aan de op dat moment voor Oostenrijk geldende maatregelen. De organisatie van de AEW, het Bezirk Spittal en de gemeente Weissensee nemen dan gezamenlijk een besluit. In dat geval, houden we jullie uiteraard zo goed mogelijk op de hoogte en laten we jullie weten wat de eventuele gevolgen voor de deelnemers zijn. 

Inschrijving

Wat zijn de inschrijfkosten?
Het inschrijfgeld voor de 100km bedraagt € 65,00. Voor de 200km is het inschrijfgeld € 85,00. Ben je nog geen lid van de AEW? Dan komt er € 30,00 lidmaatschap bij.
Wat zijn de voorwaarden?
Bij inschrijving als deelnemer van Schaats voor KiKa ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het deelnamereglement van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.

De voorwaarden​​​
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu.

Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat Team Schaats voor KiKa dit wel kan. Neem gerust contact op via schaatsvoorkika@kika.nl of 020-3458535.
Hoe regel ik mijn reis en verblijf?
Reis
Als deelnemer (en als supporter) kom je op eigen gelegenheid naar de Weissensee. De Weissensee ligt bij het dorp Techendorf. Reis per auto, bus, trein of vliegtuig naar de Weissensee. Lees hier alles over de verschillende manieren van het reizen naar de Weissensee.

Verblijf
Verblijf regel je in principe zelf. Je kunt jezelf en supporters aanmelden bij onze Schaats voor KiKa ambassadeurs voor een verblijf in Regitnig of Hotel Lacus. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar vol = vol. Wanneer je bent ingeschreven ontvang je hierover meer informatie.

Verblijf jij liever ergens anders? Bekijk hier meer informatie over het regelen van je verblijf.
Ik wil wel meedoen, maar ik weet niet of ik 100/200km wel red.
KiKa verzorgt jouw inschrijving bij de 100 of 200km toer/prestatietocht van de AEW, maar jij schaatst het aantal kilometers dat jij voor ogen hebt. Of dat nu 5,  175 of 199 kilometer is. Of alles ertussen in. Haal je de afstand niet? Geen probleem. Jij schaatst voor KiKa en hebt straks de Schaats voor KiKa medaille dubbel en dwars verdiend.
Wat is de starttijd van de tocht?
De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (200 kilometer) start om 07:00 uur.
Krijg ik een medaille?
Iedereen die Schaatst voor KiKa krijgt van KiKa een prachtige Schaats voor KiKa medaille. Ongeacht het aantal kilometers dat je schaatst.

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (200 kilometer) -> Volbreng jij deze tocht krijg je ook het officiële Elfstedentocht kruisje van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee en een medaille van de organisatie.
Hoe zit het met een lidmaatschap van de AEW? En krijg ik ook een magazine?
De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) wordt georganiseerd door Stichting Wintersporten. Om mee te kunnen doen aan de tocht moet je lid zijn. Kosten hiervoor zijn € 30,- voor een lidmaatschapsjaar. Bij het aanmelden voor de toertocht kun je kiezen om je lidmaatschap aan te schaffen. Vanuit KiKa regelen wij dit verder voor je.

Het lidmaatschapsjaar van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee loopt van 1 april tot en met 31 maart. In die periode ontvang je ook drie keer het Marathon Magazine.

Na jouw deelname aan Schaats voor KiKa - Alternatieve Elfstedentocht Weissensee wordt het lidmaatschap automatisch voor je stopgezet.
Is er een minimum leeftijd om mee te doen met Schaats voor KiKa?
De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee hanteert het volgende regelement: jongeren t/m 16 jaar mogen de AEW schaatsen en betalen geen inschrijfgeld. Ze mogen starten maar ontvangen het Magazine van de AEW niet. Onder de 16 meedoen mag, maar wel met een begeleider.

Voorbereiding

Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Afhankelijk van de afstand die je schaatst en jouw ervaring en fitheid, moet je op tijd beginnen met de voorbereiding. In oktober 2020 gaan de meeste schaatsbanen weer open, probeer voor die tijd al een goede conditie op te bouwen door bijvoorbeeld te fietsen of te skeeleren.

Twijfel je over hoe te trainen, waar te beginnen? Stuur ons een mail, dan kunnen wij je koppelen aan een meer ervaren deelnemer.
Wat moet ik meenemen tijdens Schaats voor KiKa?
Je schaatsen en goede kleding voor alle weersomstandigheden zijn het allerbelangrijkste! Veiligheid staat voorop. Een goedgekeurde skihelm/schaatshem is daarom ook onmisbaar. Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. Ook hebben we een deelnemersbijeenkomst, waar we alle belangrijke informatie over wat mee te nemen nog met je delen en je tips kunt vragen aan andere deelnemers.
Hoe kom ik bij de Weissensee?
Als deelnemer (en als supporter) kom je op eigen gelegenheid naar de Weissensee. De Weissensee ligt bij het dorp Techendorf. Reis per vliegtuig, auto, bus of trein naar de Weissensee. Het is mogelijk om met andere Schaats voor KiKa deelnemers te carpoolen naar Oostenrijk. Na je inschrijving nemen onze ambassadeurs hierover contact met je op.
Lees hier alles over de verschillende manieren van het reizen naar de Weissensee.
Waar kan ik het beste verblijven? En kan dit bij andere deelnemers en supporters?
Wanneer je bent ingeschreven nemen onze Schaats voor KiKa ambassadeurs contact met je op. Je kunt jezelf en supporters dan eventueel aanmelden voor een verblijf in Regitnig of Hotel Lacus. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar vol = vol.

Ergens andere verblijven kan en mag ook. Bekijk hier meer informatie over het regelen van je verblijf.
Ik wil graag contact met andere deelnemers. Hoe werkt dat?
Whatsapp groep deelnemers
Na je aanmelding word je via Whatsapp in contact gebracht met onze Schaats voor KiKa ambassadeurs en vrijwilligers Jan en Ciska Hendriks. Zij heten je welkom en informeren je over de mogelijkheden van verblijf in Regitnig of Hotel Lacus. Er is een Whatsappgroep voor deelnemers waar je, als je dat wilt, aan kunt worden toegevoegd. Hier worden ervaringen met elkaar gedeeld en onderling vragen gesteld.

Online community op facebook
Via de online community op facebook kun je via facebook in contact komen met andere deelnemers van Schaats voor KiKa. Deel tips, stel vragen en inspireer elkaar!

Hoe meld ik me aan?
Stap 1: Log in via Facebook met je eigen gebruikersnaam
Stap 2: Ga naar de Schaats voor KiKa Community en klik rechtsboven op “Lid worden”
Stap 3: Wij voegen je toe!

Deelnemersbijeenkomsten
Er wordt minstens één deelnemersbijeenkomst georganiseerd met een hapje en een drankje. Een mooi, gezellig moment om elkaar (beter) te leren kennen. En natuurlijk kun je dan al jouw vragen te stellen aan KiKa en andere deelnemers en supporters. Vanuit KiKa delen we alle belangrijke informatie, zodat jij zo goed voorbereid mogelijk aan de start kan verschijnen.

Parcours & Verzorging

Hoe ziet het parcours eruit?
Hoe het parcours eruit ziet is afhankelijk van de conditie van het ijs. De organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee bepaalt,  in overleg met en op advies van ijsmeester Norbert Jank en zijn team, hoe het parcours eruit zal komen te zien. In 2020 had één ronde een lengte van 12,5 kilometer.  Vergeet niet dat er wordt geschaatst op natuurijs. Een dag voor de tocht bij de deelnemersbijeenkomst krijgen we definitief de informatie van het parcours door. In de weken hiervoor hopen we hier al wat zicht op te kunnen geven, maar dit kunnen we niet garanderen.
Hoe werkt het met de startvakken?
Via een zijlus schaats je naar de start toe en word je door middel van een tussenlint verdeeld in een startvak. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Met de deelnemers waarmee je naar de start schaatst kom je in het startvak. Als Schaats voor KiKa deelnemer ga ja samen met de andere deelnemers naar de start toe en start je allemaal tegelijk.  
Hoe werkt de laatste ronde?
Bij het vallen van de avond gaat de laatste ronde in. Vaak is dat om 17.45 uur. Je mag alleen de laatste ronde in als je daarmee de tocht vol kunt maken. De laatste ronde is er voor je eigen veiligheid: gezien de kou en het donker van de avond wil de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee en KiKa zeker weten dat alle deelnemers veilig binnen zijn.
Wat krijg ik onderweg van de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee?
Tijdens jouw deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee word je onderweg goed verzorgd. De organisatie zorgt voor verzorgingspunten met eten en drinken, onder andere krijg je PowerBars, (warme)sportdrank, thee en bouillon. Ook hebben ze krentenbrood (met kaas), ontbijtkoek, rozijnen, gepelde mandarijnen en bananen voor je.
Wat krijg ik onderweg van KiKa?
Onderweg staat de KiKa tent. Hier verzamelen we voor de start en kun je al jouw spullen kwijt. Ook zorgen we voor bankjes om uit te rusten en zijn we er voor de support. Daarnaast hebben we nog extra drinken en eten voor je.
EHBO
Voor EHBO moet je je als deelnemer altijd richten tot de medische dienst  van de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Bij de deelnemersbijeenkomst een dag voor de start wordt hier ook alle informatie over gegeven. Van KiKa krijg je een geplastificeerd kaartje met het noodnummer van de medische dienst van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee.

Sponsoring

Waarom betaalt een sponsor €0,50 transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Schaats voor KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Schaats voor KiKa sponsort, ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Schaats voor KiKa naar toe?
Schaats je voor KiKa, dan help jij kinderen met kanker. Het geld dat voor KiKa wordt ingezameld gaat naar belangrijk onderzoek om de genezingskans te verhogen en de behandelmethodes te verbeteren. Dit onderzoek vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Lees hier meer over KiKa.
Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na Schaats voor KiKa.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Wat is de band met de Alternatieve Elfstedentocht (AEW) ?
Vanaf Schaats voor KiKa 2020 werkt het evenement samen met de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW). De organisatie van Schaats voor KiKa regelt officiële startbewijzen van de AEW voor al haar deelnemers. Door aan te sluiten bij een bestaand evenement met bestaande faciliteiten worden de kosten teruggedrongen en blijft er meer geld over voor het werk van KiKa.

Je aanmelding en betaling van inschrijfgeld bij Schaats voor KiKa bevat het startbewijs en je lidmaatschap van de AEW. Lees hier meer over de AEW.

Bij jouw deelname gelden de Algemene Voorwaarden van de AEW.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen