Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@schaatsvoorkika.nl en wij helpen je graag!

Inschrijving

Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?

Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat Team Schaats voor KiKa dit wel kan. Neem gerust contact op via info@schaatsvoorkika.nl of 088-3665406.

Krijg ik mijn geld terug als ik onverhoopt niet mee kan doen?

Op het Schaats voor KiKa reisarrangement* ‘volledig verzorgd’ gelden annuleringsvoorwaarden zoals hieronder vastgelegd:

Bij annuleren tot 1 juni 2019 : 25% van de totale reissom
Bij annuleren van 1 juni tot 1 augustus 2019 : 50% van de totale reissom
Bij annuleren van 1 augustus tot 1 oktober 2019 : 75% van de totale reissom
Bij annuleren vanaf 1 oktober 2019: 100% van de totale reissom
*Het totale arrangement á € 495 bevat 3 hotelovernachtingen, 3 maal ontbijt en diner, een KiKa schaatsjack en muts en een officieel startbewijs voor de Alternatieve Elfstedentocht.

Wij raden een annuleringsverzekering aan met sportblessure clausule.

Voorbereiding

Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?

Afhankelijk van de afstand die je schaatst en jouw ervaring en fitheid, moet je op tijd beginnen met de voorbereiding. In oktober 2019 gaan de meeste schaatsbanen weer open, probeer voor die tijd al een goede conditie op te bouwen door bijvoorbeeld te fietsen of te skeeleren.

Wat moet ik meenemen tijdens Schaats voor KiKa?

Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. Je schaatsen en goede kleding voor alle weersomstandigheden zijn het allerbelangrijkste!

Hoe kom ik bij de Weissensee?

Alle deelnemers komen op eigen gelegenheid naar de Weissensee. Transavia vliegt je in die periode voor een speciaal tarief (+/- € 100) heen en weer van Rotterdam naar Klagenfurt, inclusief shuttlebus van Klagenfurt naar de Weissensee.

Sponsoring

Waarom betaalt een sponsor €0,50 transactiekosten bij een sponsoring?

Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.

Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?

Een donatie aan Schaats voor KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?

Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Schaats voor KiKa sponsort, ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Schaats voor KiKa naar toe?

De opbrengst van Schaats voor KiKa gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. Alle opbrengsten zijn bestemd voor onderzoek naar kinderkanker. Dit onderzoek vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling.

Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?

Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.

Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?

Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na Schaats voor KiKa. Let op: deelnemers moeten het startbedrag van € 1.600 wel vóór 1 januari 2020 op de teller hebben staan.

Betrokken organisaties

Wat is The Event Foundation?

Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Schaats voor KiKa, Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic, Run for KiKa Marathon en Run for KiKa Estafette. Bij Emolife Event werken zeer gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?

Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Wat / wie is Emolife, de organisatie verantwoordelijk voor Schaats voor KiKa?

Emolife is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Schaats voor KiKa aan Stichting Kinderen Kankervrij. Andere geslaagde fondsenwervende evenementen van The Event Foundation zijn Tour for Life, Duchenne Heroes en Run for KiKa (hardloop events in Nederland).

Wat is de band met de Alternatieve Elfstedentocht?

Vanaf Schaats voor KiKa 2020 werkt het evenement samen met de Alternatieve Elfstedentocht. De organisatie van Schaats voor KiKa regelt officiële startbewijzen voor al haar deelnemers. Door aan te sluiten bij een bestaand evenement met bestaande faciliteiten worden de kosten teruggedrongen en blijft er meer geld over voor KiKa.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen